perjantai 23. syyskuuta 2011

Muistopäivä

Tänään vietetään virallista
kuolleiden lasten muistopäivää.


"Vuosittainen muistopäivä on kaikkien kuolleiden lasten muistoksi, niille jotka kuolivat sairauteen, niille jotka eivät koskaan ehtineet syntyä, niille jotka menehtyivät tapaturmaisesti, kaikille kuolintavasta riippumatta ja ilman ikärajaa, sillä aikuisenakin kuollut on jonkun lapsi."
(teksti kopioitu täältä )


Siksi minäkin sytytän kynttilän.
"Herra, opeta meitä tahtoosi tyytymään silloinkin,
kun se eniten koskee."

-Reeta-3 kommenttia:

 1. ..Tänään minäkin sytytän kynttilän niiden muistoksi, joista olen joutunut luopumaan. Niille joita muistelen silloin tällöin, niille joita kaipaan useammin. Niille joilta ehdin oppia elämän tärkeitä asioita ja niille joita en ehtinyt kunnolla tuntemaan.. Kynttilän sytyttämiseen ei tarvita merkkipäivää eikä hämärää iltaa. Liekin voi antaa palaa arkena, kirkkaimpana aamunakin, sillä liekissä palaa lohtu ja myös toivo siitä että joskus kohtaamme ne läheiset, joista kerran niin kipeästi luovuimme..

  Mutta synkkinä ja surullisina hetkinä saamme nauttia niiden ihmisten ja rakkaiden Sukulaisten läsnäolosta, jotka vielä ovat täällä meidän kanssamme :)
  Kiitos Reeta, että olet täällä minun kanssani!

  VastaaPoista
 2. Minullakin omakohtainen kokemus pienestä ihmisenalusta, joka ei saanut syntyä, ja jonka hyvästelin mieheni kanssa kotonamme, kauniin pienen pojan. Siunasimme hänet ja uskon, että tapaamme kerran Taivaan kodissa..

  VastaaPoista
 3. Kauniisti kirjoitit Anonyymi, kiitos! Allekirjoitan tuosta jokaisen sanan. :)

  Lapsensa menettäneitä on varmasti paljon meidän ympärillä - työelämässä, harrastuksissa, vapaa-ajalla - mutta niistä harvemmin tulee puhuttua...
  Eikö olekin Marita lohdullista saada luottaa jälleennäkemiseen.. :)

  Aurinkoa päiviin teille ja meille kaikille! :)

  VastaaPoista