maanantai 18. elokuuta 2014

Muistan jäätelökesää.

Se oli semmonen kesä. Pitkä ja kuuma. Mielipiteitä jakava. Niinkuin sääilmiöt yleensäkin jakaa meitä pakkasten puremia kansalaisia eri leireihin, nyt tämän tavanomaisesta poikkeavan kuumuuden takia teki sen aivan erityisesti. Mitä oivaa materiaalia kahvipöytäkeskusteluihin ja "smooltoolkkeihin" junassa tai bussipysäkillä. Toiset vaan tykkää ja toiset sitten taas ei. Satoi tai paistoi. 

Minä kuulun niihin kansalaisiin, jotka helteistä nautti ihan viimeseen asti. Eikä vieläkään tahtois luovuttaa. Mutta nyt taitaa olla helteet helteilty ja alkaa olla aika kaivaa villasukat ja -paidat komeron perältä. Syksy. Ihanaa sekin omalla tavallaan. Kirpeät ilmat, pimeät illat, kynttilät. Ja kohta se talvi omalla kauneudellaan taaskin yllättää meidät suomalaiset. 
Kesä oli fiilispohjalta taas erilainen. Erilainen kuin viime vuonna. Helpompi. Helpompi tarttua hetkeen ja nauttia. Nähdä asioita ikäänkuin kirkkaammin. Värikkäämmin. Erityisesti luonto ja siellä liikkuminen ja valokuvaus on asioita, joista kykenen nauttimaan erityisesti. Vielä kun siihen kylkeen laitetaan pari ystävää mukaan, niin keveämmät askeleet taas hetkeksi on taattu. Eikä haittaa vaikka keskellä metsää kesken piknikin alkaa kaatosade. Sen hauskempaa ja voimaannuttavampaa!

Hetkittäin muistojen ja valtavien ikävänpuuskien myötä surun musta hahmo hengitti ja hengittää edelleen niskaan niin, että sen seura tuntuu lähes sietämättömältä. Mutta pääosin se kyllä pysyttelee sen verran etäällä, että sen seuraa sietää. Siihen on jo tottunut. Ja näin taitaa tulevatkin kesät ja syksyt vieriä eteenpäin.  Hetkistä nauttien, surun viitta harteilla.  
Tästä jatketaan. Kohti pakkasen puremia poskipäitä. Ennen sitä kuitenkin yritän ehtiä kuulumisia kirjoitella. Ennenkuin se talvi tosiaan yllättää meidät suomalaiset, etenkin ne autoilijat.

Kiitos kun jaksatte mukana. 


-Reeta-19 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kuvia! Todella kauniita!

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia, vau! :)

  Nähtiin kesällä kavereitten kanssa Sennin hauta. Hautakivi oli kyllä tosi kaunis ja pysäyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tosiaan näin sen haudan. Ja se oli niin kaunis, lapselle sopiva ja erilainen. Ihana. Mua ainakin kosketti nähdä se hauta.

   Poista
 3. Kerrassaan upeita kuvia, varsinkin nuo veden äärellä otetut. Minä myös nauttinut lämmöstä ja tekisin niin vieläkin :)

  VastaaPoista
 4. oon aina ollu ihan varma ettei auringonlaskusta voi saada kivaa kuvaa niin että horsiontti on yli puolenvälin, mutta kumosit sen. Ihana kuva tuo alin ♥

  VastaaPoista
 5. ihanaa kuulla kuulumisia, päivittele useammin :)!

  VastaaPoista
 6. Olin jo huolissani, kun sinusta ei kuulunut koko kesänä. Lempeää syksyä! Noora

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo venekuva! Se kertoo niin paljon.

  Voimia syksyn alkuun!

  VastaaPoista
 8. Mukana pysytään. Hienoja kuvia.

  Venla

  VastaaPoista
 9. Upeita kuvia! Mukana pysytään. Hyvää syksyä teille :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin ihastelin kuviasi! Sinulla on sitä valokuvaajan silmää. Hyvää syksyä! :)

  VastaaPoista
 11. Niin kaunis kuva tuo missä laineet liplattaa, ihanan rauhallinen tunnelma. Voimia Reeta syksyyn. T. Helinä

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia, osaat nähdä kauneuden. :)
  Kepeämpiä askeleita ja siunausta syksyynne<3

  VastaaPoista
 13. Oi mielettömän kauniita kuvia <3 Mukana ollaan, ja oltu alusta asti! Hyvää syksyä sulle :)

  VastaaPoista
 14. Löysin vasta tänne. Kyyneleet silmissä luin. Sanoja ei löydy. Lämpimät osan otot menetyksestänne, kivusta ja surusta. Paljon on teille surua annettu. Voimia 💕

  VastaaPoista
 15. Mun lempi jäde tuo räpylä. Ja nimenomaan banaani. Nam. Kesällä tuli jos jokunen syötyä. Ihanaa syksyä, ja kiitos blogista. Senni sydämissä!

  VastaaPoista
 16. Upeita kuvia! Voimia syksyyn <3

  VastaaPoista
 17. Yhdyn edellisiin kommentoijiin upeista kuvista! Kiinnostuin blogistasi kerran, kun sattumalta sen löysin. Minulla on ystävä, joka on myös elänyt INCL-lapsen kanssa ja nyt jo noin 15 vuotta sitten menettänyt hänet. Vuoden verran olin tiiviisti mukana tämän tyttösen hoidossa, kun asuimme naapureina. Tai siis seurasin tiiviisti ja autoin silloin kun kykenin. Toivon SUlle voimia ja iloa elämään. Kaunista syksyä ja paljon iloa :)

  VastaaPoista
 18. Oi miten kauniita kuvia tässä postauksessa! Vierailen ensimmäistä kertaa blogissasi. Voimia.

  VastaaPoista